Аксесоари/Консумативи
Градински, горски и земеделски инструменти
Ръчни и механични инструменти
Copyright © 2020. All Rights Reserved

Makita - историята на една водеща компания.

8 април 2020
Makita - историята на една водеща компания.

Makita е основана в град Нагоя в Япония през 1915 г. под името "Makita Denski Seisakusho", като тогава фирмата се е занимавала с продажба и ремонт на осветителни тела, двигатели и трансформатори. След години на развитие и тестване, Makita се специализира в производство на електромотори и започва да ги изнася в света през 1935 г. През 1938 г. компанията се преобразува в дружество с ограничена отговорност и Makita приема ново име "Makita Electric Works, Ltd.".

 

През 1958 г. е обявен първият електроинструмент на Makita - ръчено електрическо ренде. Това се оказа повратна точка, определяща настоящата тенденция на компанията, която Макита продължава и днес. По-късно същата година Makita затвърждава позициите си като специален производител на електроинструменти. След години на развитие, гамата от електроинструменти на Makita се разширява, през 1962 г. компанията създава електрически ръчен циркулярен и бормашинен апарат. През същата година Makita е включена в списъка на фондовата борса в Нагоя. Makita успява доста бързо да създаде възможности за масово производство и монтаж, които да задоволят взискателните и нарастващи нужди на потребителите. До 70-те години на миналия век Makita създава силна производствена база, която позволява ефективно производство и усъвършенстван контрол на качеството.

 

Крайното качество винаги е било приоритет на Makita. След 10 години обширни тестове, Makita стартира първия си 7.2V барабанен акумулатор през 1978 г. Със значителни инвестиции в изследвания и разработки, технологията на батериите е подобрена, което позволило по-голяма мощност и време на работа на инструмента, по-кратко време на зареждане и по-дълъг жизнен цикъл. Това се оказа и един от най-важните избори през историята на Макита. Днес Makita предлага най-голямата 18V в света гама от инструменти. Гамата от 18V батерии е не само най-широка, но предлага и най-бързото време за зареждане на пазара за батерии с мощност благодарение на интелигентната технология за зареждане. 

 

Източник

 

 

 

 

Как да изберем моторен трион

Според интензитета на експлоатацията трионите се разделят на битови или хоби, полупрофесионални и професионални. Това е и един от критериите при избор на бензинов моторен трион. В нашата стаия разказваме за такива и други, не по-малко значими параметри, които е необходимо да са отчетат ако сте решили да изберете бензинов моторен трион от битов тип.

прочети още
Как да изберем най-подходящия отоплител за нуждите ни?

Мобилните отоплителни уреди се предлагат в различни видове, дизайни, цени и класове на изпълнение. Избора на подходящо устройство не винаги е толкова лесно решение, защото зависи от съответния тип обект, който ще се отоплява, неговите габарит, желаната температура която ще се поддържа, външната температурата и т.н.

прочети още
Нови електрически верижни триони от Makita UC3041A, UC3541A и UC4041A

С наближаването на студеният период от годината идва и момента да се замислим за отоплението на домовете си, за тези които имат централизирано отопление или ползват електрически отоплители всичко е ясно, но все още голям процент от домакинствата ползват отоплителни уреди на твърдо гориво и закупуването на дърва за огрев в повечето случай е съпроводено с необходимостта да бъдат нарязани за да могат да влязат в печката или камината.

прочети още
Кратка история на марката Bosch

През 2011 г. Bosch-групата празнува своята 125-та годишнина, както и 150 години от рождението на своя основател. На 15 ноември 1886 г. Роберт Бош основава своята „Работилница за фина механика и електротехника“ в Щутгарт, полагайки основите на бъдещия глобален доставчик на технологии и услуги. От тогава трите направления в дейността на групата Bosch – Автомобилно оборудване, Индустриална техника, както и Потребителски стоки и Сградна техника – развиват своите продукти, следвайки мотото „Техника за живота“.

прочети още
WOLF-Garten - знаково име в производството на градинарско оборудване

Близо 80 години, червения и жълтия цвят са синоним за качествена градинска техника. Първия инструмент с марката WOLF-Garten е мотика, но не обикновенна. Създателя на компанията Грегор Волф модифицира обикновенната мотика като и придава извивка улесняваща придърпването на почвата и така облекчава работата на градинаря. С мотиката започва историята и успеха на марката WOLF-Garten. С годините фирмата се утвърждава като един от най-големите производители в Европа на пълна гама от продукти за хоби градинарите.

прочети още
Все още ли разбърквате с обикновена бормашина?

Разбъркването на строителни материали е част от рутинната дейност на всяка строителна площадка. Често обаче е трудно да се намерят професионални разбъркващи машини и инструменти. Много хора продължават да използват за смесване обикновени бормашини вместо специални ръчни миксери.

прочети още
Малко информация за Hitachi Power Tools

Основната дейност на Hitachi Koki Co., Ltd е производство и продажба на електро- инструменти, но тя е и водещ производител на центрофуги. В резултат от продължителното развитие на производствените и на човешките си ресурси Компанията е станала лидер в сектора на ултра-високоскоростните двигатели, на машините за ултра-високо прецизна обработка и в технологиите за електронен контрол.

прочети още
Амбициозен мечтател създава FELCO

Днес режещите инструменти на Felco се продават в над 120 страни и навсякъде са символ на най-високо качество сред професионалистите градинари, овощари и лозари

прочети още
Сигурна и удобна пръскачка за борба с вредители в градината

В магазините има доста голям избор на пръскачки с различни форми и размери. За изберете най-подходящата пръскачка за вашата градина е добре да знаете принципа им на работа.

прочети още
Популярно за водните помпи

Водата може да се движи само от по-високо към по-ниско ниво и от по-високо към по-ниско налягане. За да може водата да се движи срещу по-високо налягане, трябва да й се придаде енергия, тогава на помощ идва помпата.

прочети още
Повече за мотофрезите на VIKING

Моделите HB 445 и НВ 560 са разработка на фирма VIKING, която удовлетворява и най-високите изисквания на потребителите. Мощният двигател, фината изработка на елементите и многобройните ергономични елементи на оборудването облекчават работата им при обработка на почвата.

прочети още