Тук ще намерите всички наши статииБЛОГ
Строителство

Отоплението с конвектор: изгодно ли е?

 • септември 18, 2023
 • 1 min read
Отоплението с конвектор: изгодно ли е?

Зимата е деликатен период от годината, защото много често е повдига въпроса за правилния начин на отопление. Всеки иска домът му да бъде добре затоплен и да осигурява приятна атмосфера, особено през студените дни.През този период, всеки човек търси изгоден и ефективен метод за получаване на така желаната топлина. Съществуват много и различни по вид устройства, системи и инталации, като сред ефикасните, опростените и бюджетните е конвекторът. Благодарение на размерите си, отоплителният уред не заема много място и създава уют, като затопля желаното пространство. Тук ще намерите информация относно осигуряване на подходящи температурни условия с конвектор.Какво трябва да знаете за отоплението с конвектор?Когато правите избор за закупуване на отоплителен уред, е много важно да се запознаете със специфичните му характеристики: 

 • как работи – отоплителният уред разполага тяло, което се загрява и отделя топлина. Благодарение на циркулацията, въздухът се завърта и бива затоплен отново. По този начин си осигурявате поддържане на настроената от вас температура в помещението;дали е енергоспестяващ – този електроуред е изгоден за отопление през зимата. Благодарение на неговия термостат, вграден в корпуса му, се извършва регулация. При достигане на предварително зададена температура, се изключва. При спад се включва отново. Това спомага за по-малката консумация на ток. Спрямо вида на отоплителното тяло, той може да служи и за охлаждане, както климатика;дали е компактен – размерите му го правят изгодно средство за затопляне на голямо или малко помещение. Не заема много място и е ефективен начин за създаване на уют през студените зимни месеци;какви са начините за монтаж – той може да бъде стенен или с крачета, благодарение, на което е удобен за преместване. Монтажът е изключително лесен, което го прави предпочитано средство за за създаване на уют през зимата.

 • Мощността на уреда варира, а при избор на уред се определя спрямо площа, която ще отоплявате.Съвети за изгодно отопление с конвекторЗа ефективността на отопление е важно да няма загуба на топлина. От bginstrumenti.com искаме да ви дадем няколко полезни съвети:
 •  Препоръчително е домът ви да има добра изолация. Вратите и прозорците не трябва да имат пролуки, през които да влиза студен въздух и да излиза топлият.За да бъде ефективно затоплянето, трябва да изолирате добре къщата си. По този начин си гарантирате икономично потребление. Благодарение на вградения термостат в устройството, вие можете да изберете определена температура, която ще бъде поддържана в помещението.Намаляването с няколко градуса на уреда, може да понижи вашите сметки за електричество. Вие няма да усетите осезаема разлика в атмосферата, но сметките за ток ще бъдат по-изгодни.Важно е да съобразите и разположението на конвектора, за да работи ефективно. Не трябва да има предмети, които го закриват за да може топлината, излъчвана от него, да се разпространява свободно.

 • Всички тези препоръки, в комбинация с подходящия електроуред, ще получите комфортна домашна обстановка и изгодно отопление с конвектор.

  За автора

  Цветко Петков

  Предишна публикация

  Оставете отговор

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *